Voorbeelden

Hier kun je voorbeelden zien van temari die Marianne gemaakt heeft

Het is tegelijk ook een soort tijdlijn; de ballen die ze het eerst gemaakt heeft komen eerst/bovenaan, de laatst gemaakte achteraan/onderaan

Dit is de eerste temari die Marianne maakte. Een S14 verdeling; gewoon rechtstreeks gewikkeld en geborduurd op een piepschuimen ‘onderbal’. De eerste stap op een reis die nog steeds boeit!

 

De tweede bal bracht een nieuwe uitdaging: een strak en regelmatig vierkant borduren op een rond, gebogen oppervlak. Gemaakt op een S4 verdeling.

 

Verschillende kleuren ‘sinaasappelpartjes’ op een S8 verdeling.

 

Ook sinaasappelpartjes op een S8, maar dan anders. Soms kun je met relatief kleine veranderingen zoals formaat of kleur met eenzelfde ontwerp toch een totaal andere bal maken. Verderop zul je daar nog voorbeelden van zien.

 

Banden en sterren (1 op de noordpool en 1 op de zuidpool) op een S8.

 

Een zgn. chrysant. Geborduurd met kiku visgraat op een S12 verdeling.

 

Marianne’s eerste C10. Het is best een klus om dat allemaal goed uit te meten. Nog wat onwenning maar toch een hele sprong voorwaarts 🙂 !!

 

Twee ballen die elkaars tegenhanger zijn vormen een leuke set. Deze temari hebben dezelfde kleuren maar in een tegengestelde volgorde.Deze patronen zijn niet zozeer geborduurd maar gewikkeld. Wel met een steek vastgezet hier en daar uiteraard.

 

Hier heeft ze de C10 al wat meer in de vingers. Als je goed kijkt zie je dat de manier van borduren bij deze bloemen overeenkomt met de chrysant die je een paar foto’s hierboven ziet.

 

Weer een ander patroon op een C10 verdeling. Je kunt bij temari zowel heel figuratief als geometrisch werken. Beide manieren hebben hun eigen bekoring.

 

Weer een mijlpaal: haar eerste echte ‘hito hude gake’ temari. Een patroon dat geborduurd is over een C10 verdeling met 32 centra. Bij hito hude gake borduur je niet de afzonderlijke patronen (in dit geval dus de sterren). Je borduurt een pad van de noordpool naar de zuidpool en weer terug en gaandeweg ontstaan daarbij de sterren.

 

Deze bal is eigenlijk dezelfde als die met de roze bloemen hierboven. Maar door de andere kleuren ziet hij er toch weer heel anders uit.